Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Vijverkabouters

Vijverkabouters kopen?
Vissende tuinkabouters en andere vijverkabouters vind je voordelig online bij Tuinkabouter-kopen.nl
Standaard lage verzendkosten van € 4,50 binnen Nederland, Voor België en Duitsland € 5,50.
Op werkdagen vóór 16:00 bestellen, de volgende dag in huis!*

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

6 artikel(en)

Vijver tuinkabouters

Wil je wat meer levendigheid en kleur rond de vijver dan is een vijverkabouter een ideale uitkomst!

Het maakt niet uit of je nou een grote vijver hebt of een kleine waterpartij, wij hebben voor ieder wat wils en een ruime keuze kabouters. Zoals een kabouter met hengel die je aan de kant van de vijver kan zetten. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een tuinkabouter met een bloem of instrument langs de oever te zetten. Er zijn veel verschillende soorten kabouters die de oever kunnen verfraaien naast je mooie oeverplanten.

Een nadeel van oeverplanten is dat deze gedurende het jaar verstrijkt zijn bloemen en blad verliest. Tijdens de winterperiode is het dan een kale bedoeling rond je vijver. Maar dit is makkelijk op te lossen met een een vijverkabouter die een kleurrijk geheel aan je vijver geeft. Voordeel van een vijverkabouter is dat je deze geen water hoeft te geven of te snoeien. Ook geeft de kabouter verder geen rommel.

Alleen in het voorjaar dient u de kabouter een keer schoon te maken van groen aanslag. Dit kan je doen met een mild schoonmaakmiddel. Je kunt het gehele jaar door genieten van de kleuren en sfeer die de vijverkabouter geeft aan je vijver. De vijverkabouter geeft ook geen nadelige effecten aan het evenwicht in de vijver en geeft geen vervuiling aan de vijver. Het is erg moeilijk om de balans in de vijver te behouden met alle invloeden van buitenaf. Indien de balans is verstoort kan dit nadelige effecten hebben op zowel planten als dieren die in de vijver leven.

Indien je vissen hebt in de vijver bijvoorbeeld mooie koikarpers waar je uiteraard erg zuinig op bent en wenst te beschermen tegen vogels of katten uit de buurt, kan je natuurlijk ook een fluitende tuinkabouter langs de oever van de vijver plaatsen. De fluitende tuinkabouter zal je dierbare vissen beschermen tegen deze roofdieren. Uiteraard zijn deze ook in diverse fraaie exemplaren verkrijgbaar.

Onze vijverkabouters zijn echte sfeermakers en een eyecatcher voor in de tuin en langs de vijver in ieder jaargetijde. Ze behouden hun kleur en zijn vorstbestendig, dus je kan ze gewoon laten staan gedurende het gehele jaar.