Neem ook een kijkje in onze andere webshops

Grote tuinkabouters 50-69cm

Grote tuinkabouters kopen?
Zoek je een grote tuinkabouter om je tuin op te fleuren? Je vindt hier grote kabouters van 50-69cm.
Standaard lage verzendkosten van € 4,50 binnen Nederland, Voor België en Duitsland € 5,50.
Op werkdagen vóór 16:00 bestellen, de volgende dag in huis!*

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Foto-tabel Lijst

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

Grote tuinkabouters 50-69cm

Grote tuinkabouters online

Een kleine tuinkabouter is leuk, maar een grote tuinkabouter is nog veel leuker! Zo'n tuinbeeld is lekker impossant en is een echte eye catcher. Een groot kabouterbeeld komt goed tot zijn recht in een middelgrote tot grote tuin. Ook kan het leuk zijn om een grote kabouter bij de voordeur neer te zetten. Maar kijk wel uit dat je je kabouters niet te dicht bij de openbare weg zet, want voor je het weet zijn ze verdwenen. Jij als tuinkabouterliefhebber weet als geen ander dat het lastig is om leuke tuinkabouters te vinden. Je kunt naar de locale bouwmarkt of naar het tuincentrum, maar daar hebben ze vaak maar enkele modellen staan. In deze webshop heb je volop keus in tuindwergen. Je vindt hier niet alleen heel veel verschillende soorten maar ook verschillende maten. In deze categorie bieden we alle tuinkabouters van 50 tot 69 centimeter aan. Wil je een nóg grotere tuinkabouter? Kijk dan in de rubriek waar we alle beelden van 70 centimeter en groter hebben staan.

Waar komt de tuinkabouter toch vandaan?

In verschillende landen eert men de natuur en geesten door het achterlaten van voedsel, beeldjes en afbeeldingen. Het plaatsen van een tuinkabouter wordt door sommige mensen als eenzelfde soort geschenk gezien. Door een kabouter in je tuin te plaatsen laat je zien dat je respect hebt voor de beschermgeest van de natuur of specifiek voor jouw tuin. De tuinkabouter is op dit idee gebaseerd, maar wordt lang niet altijd om deze reden in de tuin gezet. Het bovenstaande verhaal was de inspiratiebron van Philipp Griebel. Philipp maakte altijd al keramische beelden voor in de tuin. In 1880 kreeg hij het idee om tuinkabouters te maken. Het werd een groot succes. Wonende in het Duitse Gräfenroda zorgde deze man ervoor dat deze plaats nu bekend staat als de geboorteplaats van de tuinkabouter.

Favoriete kabouters...

Een traditionele tuinkabouter draagt vrijwel altijd een rode kaboutermuts. Verder zijn er nog een aantal kenmerken waar je traditionele tuinkabouters vaak mee ziet. Dat zijn kabouters met muziekinstrumenten, de tuinkabouter met vishengel, de kabouter met knapzak, de tuinkabouter met gieter, tuinkabouters met kruiwagens, de kabouters met schep en de kabouter gecombineerd met een paddestoel. Tegenwoordig zijn er aan deze traditionele kabouters heel wat varianten toegevoegd. Het Engelse merk Big Mouth heeft haar kabouterbeelden laten inspireren op bekende films, zoals de Games of Gnomes en the big lebowski. Het resultaat is een ontwerp vol met moord en doodslag, brutale tuinkabouters en humor volle tuinbeelden. Je vindt onze Big Mouth tuinkabouters ook in onze webshop!